Mihai Volontir : INEDIT

Volumul Dialog cu actorul, regizorul și interpretul Mihai Volontir : INEDITde Valerie Volontir cuprinde în sine un album foto de evoluție a maestrului Volontir, date autentice din viața și marile taine ale creației artistului și omului Mihai Volontir. Albumul foto este ilustrat printre replicile și întrebările unui interviu cu maestrul, în care acesta își povestește clipele frumoase și mai puțin frumoase, carieră, succesele de-a lungul anilor, clipele copilăriei, familie, dragoste și pasiunea pentru artă.

Alături de răspunsurile oferite de marele actor, sunt evidențiate fragmente din articole publicate în reviste și ziare în care prieteni de-ai artistului sau oamenii de vază care au apreciat atât arta dar și personalitatea maestrului ia-u dăruit acestuia doar cuvinte de laudă pentru creația de-a lungul anilor și aportul adus culturii naționale.

Mihai Volontir a fost născut la 9 martie 1934. A jucat în peste 120 de spectacole: Năpasta, Frumos și sfânt, Dromichete, Bani pentru Maria; a avut peste 40 de roluri de film: Se caută un paznic, Centaurii, De la Bug până la Vistula ș.a.
Laureat al Premiului Național al RSSM, Cavaler al Ordinului Republicii, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, în 2000 a fost desemnat cel mai bun actor al filmului moldovenesc din secolul al XX-lea, Doctor Honoris Causa al AȘM.

Mihai Volontir s-a stins din viață pe 15 septembrie 2015. Este înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău.

SURSA: Volontir, Valerie. Dialog cu actorul, regizorul și interpretul Mihai Volontir : Inedit / Valerie Volontir. – Chișinău : Arc, 2016 (Tipogr. „Bons Offices”). – 128 p.

În preajma Primăriei Chișinău
O plimbare prin Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău
Microbuzul întârzie
Familia Volontir în fața Sălii cu Orgă din Chișinău
Cu fiica sa Stela șo soția Eufrosinia Dobândă-Volontir, în fața Catedralei din Chișinău

Leave a comment