La „Vatra Neamului”

Continuam prezentarea localurilor din orașul Chișinău. Astăzi, recomandăm atenței Dvs, un articol ce face referință la restaurantul „Vatra neamului”.

Cu ce ar trebui să încep descrierea unui restaurant cu renume, pe care îl cunosc deja atît locuitorii capitalei, cît și oaspeții acesteia? Probabil că e o misiune destul de riscantă, dar mă salvează noutatea pe care o oferă acest local – organizarea petrecerilor de nuntă și cununiei!

123

Restaurantul „Valea Neamului”, deschis în toamna anului 2007, a devenit un punct de referință pentru multă lume. Pentru moldovenii care țin la tradiții și istorie și vin aici să se simtă mai aproape de ele. Pentru străinii care vor să descopere adevărata esență a Moldovei prin tradițiile sale culinare, artistice și muzicale. Pentru cei care pur și simplu a nevoie de un loc liniștit și rafinat de întîlnire, indiferent dacă e vorba de afaceri, dragoste sau sărbători în familie. La „Vatra neamului” poți savura bucate tradiționale moldovenești, de la delicioasa zeamă de pui la sarmale și tăiței de casă (cine mai ține dietă după ce gustă ceva atît de bun?), dar și bucate din cultura turcă și rusească. Tot la „Vatra neamului” poți savura și o atmosferă deosebită – evadezi din aglomerația secolului XXI într-o Moldovă istorică, arhaică aproape, cu mese din lemn masiv, muzică populară, obiecte tradiționale românești transformate în piese de decor. O atmosferă guvernată de marile personalități care ne-au creat istoria – Ștefan cel Mare în Sala Domnitorilor, Decebal și Traian în Sala Antică, Bogdan-Petricei Hasdeu, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Alexandru Donici, Alexe Mateevici în Sala Clasică, Petru Mușat, Bogdan Vodă, Dragoș Vodă în Sala Cetate, Miron Costin, Mitropolitul Varlaam, Dimitrie Cantemir în Sala Regală.

Toate aceste personaje istorice pot „participa” și la nunta sau cununia ta, pentru că, mai nou, restaurantul „Vatra neamului” organizează petreceri de nuntă. Poți alege orice bucate dorești și petreceri de nuntă. Poți alege orice bucate dorești din meniul localului sau poți veni cu sugestii pe care bucătarii vor încerca să le tranforme în realitate. Amenajarea sălii pentru astfel de petreceri este diferită de ceea ce vedem acolo în fiecare zi, astfel încît capacitatea localului ajunge și la 120 de persoane – suficient pentru o nuntă drăguță, alături de cei mai dragi oameni. Poziționarea ocalului (str. Pușkin, un pic mai sus de intersecția cu str. București) este unul din punctele lui forte, deoarece îl găsești și ajungi la el foarte ușor, cam din orice punct al orașului.

Sursa: TRIBUSEAN, Irina. La nuntă, la „Vatra neamului”. În : VIP Magazin, 2011, iul.-aug., pp. 88-89.

Sursa imaginii: vatraneamului.md

 

Leave a comment